Täytetyt kuningataromenat
Sopivan kiinteät omenat sopivat tähän parhaiten.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 kpl
- 6 omenaa
- 2 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 munankeltuainen + 1 rkl vettä penslaukseen
- kidesokeria
Täyte
- 6 rkl omenamehutiivistettä
- 6 tl juoksevaa hunajaa
- 6 tl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat, mutta jätä pohja ehjäksi.
2. Sulata voitaikinaa hieman ja kaulitse se molempiin suuntiin. Ota sentinlevyisiä suikaleita taikinapyörällä. Kääri suikaleet tiiviisti omenoiden ympärille ja paina kiinni.
3. Penslaa taikina munalla. Laita omenat pellille leivinpaperille.
4. Pistä jokaiseen omenaan nokare voita, täytä hunajalla ja omenamehulla.
5. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat alkavat pehmetä. Ota pelti uunista nopeasti kun taikina alkaa saada väriä, ripottele päälle hieman sokeria. Paista kypsäksi. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka