Kuumat, paistetut omenat
Omenista riippuen voit valmistaa ne kuorten kanssa tai ilman, jos ne ovat pehmeitä, niitä ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Raaka-aineet
- 6 omenaa
- ½ dl manteleita
- 1 rkl raakaruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä leikkaa pohjaan asti, jottei täyte valu ulos. Leikkaa omenat tasaisiksi pohjasta jotta ne pysyvät pystyssä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Hienonna mantelit, sekoita sokerin, kanelin ja voin kera. Täytä omenat seoksella. Penslaa kuoritut omenat voisulalla.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat ovat pehmenneet, pehmeitä omenoita 15-20 minuuttia, kiinteitä 25-35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka