Kuumia vihanneksia kinkun kera
Käytä tuoretta tai pakastettua kukkakaalia sesongin mukaan. Suo itsellesi oikein maukasta kinkkua herkkutiskiltä tähän kevyeen ruokaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Yhdelle
Raaka-aineet
- 1 pieni kukkakaali
- 1 pieni purjo
- n. 10 vihreää papua
- 1 tomaatti
- 5-6 miniporkkanaa
- n. 100 g savukinkkua
- suolaa
- yrttisuolaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaali padassa kevyesti suolatussa vedessä yhdessä paloitellun purjon kera.
2. Lisää pavut, kun kukkakaali alkaa pehmetä, kuumenna viimeiseksi porkkanat.
3. Asettele kaikki lautaselle yhdessä kinkkuviipaleiden kera, mausta yrttisuolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka