Lehtikaalikeitto kinkulla
Julkaistu
Maukas keitto sopii hyvin välipäiviin, jolloin joulukinkku löytää uuden tarkoituksen.
Neljälle
- 1 pkt pakastettua lehtikaalia, noin 400 g
- 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
- 1 l kinkun paistolientä tai muuta lientä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- hieman raastettua muskottia
- suikaloitua joulukinkkua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sulata siinä kaali.
2. Vaivaa jauhot ja margariini ja lisää keittoon suurustamaan. Mausta. Keitä 10 minuuttia.
3. Lisää ruohosipuli. Tarjoile kuumana kinkkusuikaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka