Lehtikaalikeitto kinkulla

Maukas keitto sopii hyvin välipäiviin, jolloin joulukinkku löytää uuden tarkoituksen.

Neljälle

  • 1 pkt pakastettua lehtikaalia, noin 400 g
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 1 l kinkun paistolientä tai muuta lientä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • hieman raastettua muskottia
  • suikaloitua joulukinkkua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sulata siinä kaali.

2. Vaivaa jauhot ja margariini ja lisää keittoon suurustamaan. Mausta. Keitä 10 minuuttia.

3. Lisää ruohosipuli. Tarjoile kuumana kinkkusuikaleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!