Kvenellejä kantarellien kera

Tämä alkuruokoa sopii mainiosti loppukesään tai syksyyn, kun kantarellit ovat parhaimmillaan.

Neljälle

  • 400 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 dl kermaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl tuoreita kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Hienonna ne suolan, pippurin, perunajauhojen ja valkuaisen kanssa monitoimikoneessa. Kaada kerma mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna vettä ja suolaa suuressa kattilassa. Muotoile aika löysä taikina vedellä huuhdotuin käsin 12 palloksi (kvenelliksi). Laita ne kuumaan veteen, yksi kerrallaan ruokalusikan avulla, ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Anna kantarellien ”hikoilla” aika kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä, lisää voi ja paista kantarellit kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele neljälle lautaselle, viimeistele kvenelleillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.