Sienitäytteiset krustadit
Sieniretken jälkeen (tai vierailtuasi kaupan vihannestiskillä) voit tarjota tätä kevyen rapeaa klassikkoa pehmeällä täytteellä.
Neljälle
- 150 g tuoreita sieniä
- 2 tl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 20 krustadia
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kermaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Harjaa sienet huolellisesti ja kuutioi ne. Laita ne kylmään pannuun, kuumenna ja freesaa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää voi ja paista sienet, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista kattilassa voita ja jauhoja, lisää kerma ja sekoita muhennos tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia. Lisää sienet.
3. Täytä krustadit ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"