Kylmä paprikakeitto
Jotta tämä keitto maistuisi todella hyvältä, käytä oliiviöljyä, joka on korkeinta mahdollista laatua ja hienoimpia vihanneksia, jotka voit löytää. Keitto tarjoillaan jääpalojen kera ja jäähdytetyistä kulhoista, joten tarkista etukäteen jääpalatilanne. Tervetuloa helteet!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 vihreää paprikaa
- 5 dl vihanneslientä
- 6 tomaattia
- ½ vihreä kurkku
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta tabascoa
Valmistusohje
1. Kuumenna kiehuvaksi vihannesliemi (vettä + liemikuutio) ja jäähdytä se. Kalttaa tomaatit, lohko ne ja poista siemenet, sitten kuutioi malto pienenpieneksi. Perkaa, puhdista ja pieni minipieniksi kuutioiksi samoin paprika, kurkku, sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki suureen kulhoon.
2. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tabascolla. Nosta kulho sitten kylmään pariksi tunniksi, jotta maut ehtivät avioitua keskenään. Maistele, niin että mausteutus tulee kohdalleen.
3. Juuri ennen tarjoilua nosta keittoon reilusti jääkuutioita ja tarjoa sitten jäähdytetyistä kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa