Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä paprikakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jotta tämä keitto maistuisi todella hyvältä, käytä oliiviöljyä, joka on korkeinta mahdollista laatua ja hienoimpia vihanneksia, jotka voit löytää. Keitto tarjoillaan jääpalojen kera ja jäähdytetyistä kulhoista, joten tarkista etukäteen jääpalatilanne. Tervetuloa helteet!

Neljälle

  • 2 vihreää paprikaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 6 tomaattia
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta tabascoa

Valmistusohje

1. Kuumenna kiehuvaksi vihannesliemi (vettä + liemikuutio) ja jäähdytä se. Kalttaa tomaatit, lohko ne ja poista siemenet, sitten kuutioi malto pienenpieneksi. Perkaa, puhdista ja pieni minipieniksi kuutioiksi samoin paprika, kurkku, sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki suureen kulhoon.

2. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tabascolla. Nosta kulho sitten kylmään pariksi tunniksi, jotta maut ehtivät avioitua keskenään. Maistele, niin että mausteutus tulee kohdalleen.

3. Juuri ennen tarjoilua nosta keittoon reilusti jääkuutioita ja tarjoa sitten jäähdytetyistä kulhoista.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto