Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Basilikainen tomaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Upeanpunainen ja mahtituoksuinen keitto, jonka loihdit sauvasekoittimen tai yleiskoneen avulla muutamassa minuutissa.

4 hengelle

  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
  • 2 dl sitruunamehua
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kiehauta vihannesliemi yhdessä tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kansa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Miksaa keitto tasaiseksi.

2. Kaada kuuma keitto lämmitetyille lautasille, sirottele pinnalle suikaloitu basilika ja tarjoile heti. Rapea leipä on tälle hyvä kaveri.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto