Basilikainen tomaattikeitto
Julkaistu
Upeanpunainen ja mahtituoksuinen keitto, jonka loihdit sauvasekoittimen tai yleiskoneen avulla muutamassa minuutissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 8 dl vihanneslientä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
- 2 dl sitruunamehua
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kiehauta vihannesliemi yhdessä tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kansa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Miksaa keitto tasaiseksi.
2. Kaada kuuma keitto lämmitetyille lautasille, sirottele pinnalle suikaloitu basilika ja tarjoile heti. Rapea leipä on tälle hyvä kaveri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä