Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gazpacho consommé-liemestä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän jääkylmän herkkukeiton tulee maistua kunnolla tuliselta. Valmista se mielellään etukäteen, niin maut ehtivät kehittyä. Lisää jääpaloja ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 prk consommé-lientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 lavakurkku
  • 1 paprika
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni prk mustia oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutama tippa tabascoa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Laimenna consommé purkin ohjeen mukaan. Kuumenna se tasaiseksi ja anna sen sitten jäähtyä täysin. Lisää tomaattimurska.

2. Kuutioi tai hienonna kaikki vihannekset, myös valkosipuli.

3. Sekoita kaikki vihannekset kulhossa, kaada päälle consommé-tomaattiseos ja mausta. Lisää jääpaloja ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Gazpacho