Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolainen keitto ja guacamole

Julkaistu 12.08.2013 16:36

Sopivan mausteinen keitto lämmittää kylmää päivää. Tällä ohjeella syötävää riittää neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Meksikolainen keitto

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk säilöttyjä kidneypapuja tai ruskeita papuja (esim. suolaliemessä)
  • 1 prk sokerimaissia
  • sipuli
  • valkosipulia
  • pari porkkanaa
  • paprika
  • varsisellerin varsi
  • kasvislientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • chilirouhetta tai tabascoa

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 1 prk creme fraiche
  • lime
  • korianteria

Valmistusohje

1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, paprika ja varsiselleri ja freesaa kevyesti öljyssä.

2. Lisää tomaattimurska, pavut ilman nestettä ja reilu puoli litraa kasvislientä. Lisää mustapippuri, suolalla ja chilirouheella.

3. Anna kiehua kunnes porkkanat kypsiä, puolisen tuntia. Lisää valutetut maissinjyvät.

Guacamole:

Muussaa avokadot haarukalla. Purista päälle limen mehut. Lisää krkl creme fraichea, mausta suolalla ja lisää silputtu korianteri.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto