Meksikolainen keitto ja guacamole
Sopivan mausteinen keitto lämmittää kylmää päivää. Tällä ohjeella syötävää riittää neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Meksikolainen keitto
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 prk säilöttyjä kidneypapuja tai ruskeita papuja (esim. suolaliemessä)
- 1 prk sokerimaissia
- sipuli
- valkosipulia
- pari porkkanaa
- paprika
- varsisellerin varsi
- kasvislientä
- mustapippuria
- suolaa
- chilirouhetta tai tabascoa
Guacamole
- 2 avokadoa
- 1 prk creme fraiche
- lime
- korianteria
Valmistusohje
1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, paprika ja varsiselleri ja freesaa kevyesti öljyssä.
2. Lisää tomaattimurska, pavut ilman nestettä ja reilu puoli litraa kasvislientä. Lisää mustapippuri, suolalla ja chilirouheella.
3. Anna kiehua kunnes porkkanat kypsiä, puolisen tuntia. Lisää valutetut maissinjyvät.
Guacamole:
Muussaa avokadot haarukalla. Purista päälle limen mehut. Lisää krkl creme fraichea, mausta suolalla ja lisää silputtu korianteri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä