Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tillikeitetyt vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Satoaikana on saatavilla ihanaa, tuoretta kruunutilliä. Tässä se antaa makua keitetyille vihanneksille.

Neljälle

  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 kukkakaali
  • 1 lavakurkku
  • vettä ja suolaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama kruunutillinvarsi

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa ohuesti. Murra kukkakaali kimpuiksi, kuori kurkku raidalliseksi, poista siemenet ja leikkaa puolikuiksi.

2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää kurkuma, laakerinlehti, valkopippurit ja kruunutilli. Keitä kurkkuja muutama minuutti, kesäkurpitsaa hieman pidempään ja kukkakaalia 10 minuuttia. Poimi vihannekset kattilasta reikäkauhalla ja laita kulhoon. Kaada liemi päälle, jäähdytä ja laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Koristele tuoreella kruunutillillä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto