Tillikeitetyt vihannekset

Satoaikana on saatavilla ihanaa, tuoretta kruunutilliä. Tässä se antaa makua keitetyille vihanneksille.

Neljälle

  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 kukkakaali
  • 1 lavakurkku
  • vettä ja suolaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama kruunutillinvarsi

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa ohuesti. Murra kukkakaali kimpuiksi, kuori kurkku raidalliseksi, poista siemenet ja leikkaa puolikuiksi.

2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää kurkuma, laakerinlehti, valkopippurit ja kruunutilli. Keitä kurkkuja muutama minuutti, kesäkurpitsaa hieman pidempään ja kukkakaalia 10 minuuttia. Poimi vihannekset kattilasta reikäkauhalla ja laita kulhoon. Kaada liemi päälle, jäähdytä ja laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Koristele tuoreella kruunutillillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.