Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä raparperit laitetaan kiehuvaan liemeen, jonka jälkeen se jäähdytetään, ilman että raparperit saavat kiehua. Tarjoile mansikkapuolikkaiden, vaniljajäätelöpallojen ja mintunoksien kera.

Neljälle

  • 300 g raparperia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl maizenaa
  • ½ l mansikoita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 1 mintunoksa

Valmistusohje

1. Kuori raparperi ja leikkaa 5 cm pituisiksi paloiksi, suikaloi sitten pituussuuntaan tikuiksi.

2. Keitä vesi, sokeri ja vaniljatanko, suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, poista vaniljatanko.

3. Lisää raparperitikut liemeen, älä enää keitä. Jäähdytä keitto heti.

4. Halkaise mansikat ja laita ne jääkylmään keittoon. Tarjoile jäätelön ja mintunlehtien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto