Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä yhdistyvät kesän kaksi ihaninta makua. Raikkaan happoisaa keittoa tasapainottaa pehmeä, kermainen pannacotta.

Ainekset

  • Kahdeksalle

Raparperi-mansikkakeitto

  • 600 g raparperia
  • 4 vaniljatankoa
  • 6 dl vettä
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 6 dl perattuja mansikoita

Pannacotta

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l kermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Keitto: Leikkaa raparperit tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet talteen. Keitä vettä, sokeria, vaniljatankoja ja siemeniä 10 minuuttia. Nosta vaniljatangot pois. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta keitto sillä. Lisää raparperitikut ja jäähdytä keitto.

2. Pannacotta: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja siemenet sekä sokeri. Jäähdytä hieman ja ota vaniljatanko pois. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kun ne ovat pehmenneet, purista enin vesi niistä ja lisää liivatteet lämpimään kermaan. Sekoita kunnolla ja kaada seos alumiinifolio-annosvuokiin. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

3. Huuhtele mansikat ja irrota kannat, viipaloi marjat ja lisää ne keittoon. Kastele foliovuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa sitten pannacottat neljän syvän lautasen keskelle. Kaada keitto ympärille ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto