Raparperikiisseli kermamaidon kera
Happaman ja makean kesäinen liitto toteutuu ihanasti raparperikiisselissä. Vielä kyytipojaksi kermamaitoa, mmmm...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 6-7 raparperin vartta, n. 700 g
- 7 dl vettä
- 1-1 1/2 dl sokeria
- 2 1/2 rkl arrowjuuri- tai perunajauhoa
Kermamaito
- 1 1/2 dl kermaa
- 1 1/2 dl maitoa
Valmistusohje
1. Huuhdo raparperit ja kuori ne, jos kuoret ovat jo paksuja. Leikkaa varret parin sentin pätkiksi.
2. Keitä vesi ja sokeri, lisää raparperipalat ja anna kiehua pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita arrow- tai perunajauho tilkkaan kylmää vettä. Ota kattila liedeltä ja kaada jauhoseos raparperien sekaan kapeana norona koko ajan sekoittaen.
3. Kiehauta seos vielä ja ota heti yhden pulpahduksen jälkeen pois liedeltä, ettei kiisselistä tule sitkeää. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jottei siihen muodostu kalvoa. Syö haaleana tai viileänä jääkylmän kermamaidon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"