Raparperikiisseli kermamaidon kera
Happaman ja makean kesäinen liitto toteutuu ihanasti raparperikiisselissä. Vielä kyytipojaksi kermamaitoa, mmmm...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 6-7 raparperin vartta, n. 700 g
- 7 dl vettä
- 1-1 1/2 dl sokeria
- 2 1/2 rkl arrowjuuri- tai perunajauhoa
Kermamaito
- 1 1/2 dl kermaa
- 1 1/2 dl maitoa
Valmistusohje
1. Huuhdo raparperit ja kuori ne, jos kuoret ovat jo paksuja. Leikkaa varret parin sentin pätkiksi.
2. Keitä vesi ja sokeri, lisää raparperipalat ja anna kiehua pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita arrow- tai perunajauho tilkkaan kylmää vettä. Ota kattila liedeltä ja kaada jauhoseos raparperien sekaan kapeana norona koko ajan sekoittaen.
3. Kiehauta seos vielä ja ota heti yhden pulpahduksen jälkeen pois liedeltä, ettei kiisselistä tule sitkeää. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jottei siihen muodostu kalvoa. Syö haaleana tai viileänä jääkylmän kermamaidon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi