Uunikuutiot ja tartarkastike

Herkulliset lohikuutiot sopivat suolapalaksi, alkupalaksi tai noutopöytään.

6 annosta

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita
  • suolaa ja mustapippuria

Tartarkastike

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl silputtua sipulia
  • 1 tl kaprista
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • ½ tl sokeria
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • ½ tl suolaa

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

1. Tartarkastike: Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, valkoviinietikka, kurkkusalaatti ja dijonsinappi. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna kapris, persilja ja tilli ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Mausta sokerilla, cayennenpippurilla ja suolalla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uuninpellille folio. Leikkaa lohi 2 cm kuutioiksi. Asettele palat pellille nahkapuoli alaspäin.

3. Sulata voi kattilassa. Purista valkosipuli voihin. Voitele lohi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Annostele päälle tartarkastiketta ja koristele tillinoksalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.