Uunikuutiot ja tartarkastike
Herkulliset lohikuutiot sopivat suolapalaksi, alkupalaksi tai noutopöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g voita
- suolaa ja mustapippuria
Tartarkastike
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl kurkkusalaattia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl silputtua sipulia
- 1 tl kaprista
- 1 tl hienonnettua persiljaa
- 1 tl hienonnettua tilliä
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl cayennenpippuria
- ½ tl suolaa
Koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
1. Tartarkastike: Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, valkoviinietikka, kurkkusalaatti ja dijonsinappi. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna kapris, persilja ja tilli ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Mausta sokerilla, cayennenpippurilla ja suolalla.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uuninpellille folio. Leikkaa lohi 2 cm kuutioiksi. Asettele palat pellille nahkapuoli alaspäin.
3. Sulata voi kattilassa. Purista valkosipuli voihin. Voitele lohi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Annostele päälle tartarkastiketta ja koristele tillinoksalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka