Perunasalaattia kolmella kielellä

Perunasalaatti on helppotekoista ja aina yhtä hyvää. Riippumatta siitä, oletko ajatellut tehdä suomalaista, ranskalaista vai kreikkalaista ruokaa, voit tarjota sopivaa perunasalaattia. Tässä vinkit muunnelmiin.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteä lajike
  • suolaa ja valkopippuria

Suomalainen versio

  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 etikkapunajuuri
  • ½ nippua ruohosipulia

Ranskalainen versio

  • ½ purjoa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl ranskalaista sinappia

Kreikkalainen versio

  • 100 g feta-juustoa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • ½ punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kuutiot lävikössä. Laita kylmään.

2. Suomalainen versio: Yhdistä keskenään majoneesi, kermaviili, kaprikset, suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Pilko punajuuri pieneksi ja silppua ruohosipuli. Koristele salaatin päällys hakkeilla juuri ennen tarjoilua.

3. Ranskalainen versio: Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Säästä muutama suikale koristeeksi. Vatkaa keskenään viinietikka, öljy ja sinappi, lisää suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Koristele purjosuikaleilla.

4. Kreikkalainen versio: Kuutioi feta-juusto ja suikaloi punasipuli. Vatkaa keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele seos sekä fetakuutiot, punasipulisuikaleet ja oliivit perunakuutioiden joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!