1. Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kuutiot lävikössä. Laita kylmään.
2. Suomalainen versio: Yhdistä keskenään majoneesi, kermaviili, kaprikset, suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Pilko punajuuri pieneksi ja silppua ruohosipuli. Koristele salaatin päällys hakkeilla juuri ennen tarjoilua.
3. Ranskalainen versio: Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Säästä muutama suikale koristeeksi. Vatkaa keskenään viinietikka, öljy ja sinappi, lisää suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Koristele purjosuikaleilla.
4. Kreikkalainen versio: Kuutioi feta-juusto ja suikaloi punasipuli. Vatkaa keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele seos sekä fetakuutiot, punasipulisuikaleet ja oliivit perunakuutioiden joukkoon.