Perunaohukaiset siianmädin kera
Siianmäti tekee perunaohukaisista vähemmän arkisen ruokalajin. Perunan, siianmädin, kermaviilin ja sipulin yhdistelmä on satumaisen hieno! Uusista perunoista ohukaisia ei kannata tehdä, ne pysyvät huonosti kasassa. Ruokalaji sopii hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai ruokaisaksi alkupalaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 200 g siianmätiä (tai muikun- tai lohenmätiä)
- 8 keskikokoista, raakaa, kuorittua perunaa
- margariinia paistamiseen
- 4 tillinoksaa
- 1 sitruuna
- 2 ½ dl kermaviiliä
- 2 hienonnettua punasipulia
Valmistusohje
1. Raasta perunat karkeasti taikinaksi. Esilämmitä paistinpannu, sulata kunnon nokare margariinia ja anna rasvan ruskistua kullanruskeaksi. Tee ¼ perunataikinasta pallo, laita se pannulle ja litistä se paistinlastalla.
2. Paista n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä kunnes ohukainen on kullanruskea ja hieman rapea.
3. Laita ohukainen talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista vielä kolme ohukaista samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille, koristele tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti kermaviilin ja hienonnetun punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi