Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaohukaiset siianmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Siianmäti tekee perunaohukaisista vähemmän arkisen ruokalajin. Perunan, siianmädin, kermaviilin ja sipulin yhdistelmä on satumaisen hieno! Uusista perunoista ohukaisia ei kannata tehdä, ne pysyvät huonosti kasassa. Ruokalaji sopii hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai ruokaisaksi alkupalaksi.

Neljälle

  • 200 g siianmätiä (tai muikun- tai lohenmätiä)
  • 8 keskikokoista, raakaa, kuorittua perunaa
  • margariinia paistamiseen
  • 4 tillinoksaa
  • 1 sitruuna
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • 2 hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

1. Raasta perunat karkeasti taikinaksi. Esilämmitä paistinpannu, sulata kunnon nokare margariinia ja anna rasvan ruskistua kullanruskeaksi. Tee ¼ perunataikinasta pallo, laita se pannulle ja litistä se paistinlastalla.

2. Paista n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä kunnes ohukainen on kullanruskea ja hieman rapea.

3. Laita ohukainen talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista vielä kolme ohukaista samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille, koristele tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti kermaviilin ja hienonnetun punasipulin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut