Lakritsijäätelö
Tässä jäätelössä on runsaasti makua aidosta lakritsitangosta, joita voit löytää hyvin varustetuista kaupoista esanssien lähistöltä tai apteekista. Tähän jälkiruokaan tarvitset jäätelökoneen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 hengelle
- 5 dl kermaa
- 1/2 lakritsitanko murskattuna
- 5 munankeltuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sulata lakritsitanko kermaan ja kiehauta.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita lakritsikermaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen pohjia myöten, kunnes pulpahtaa kerran. Älä keitä.
3. Jäähdytä täysin ja aja jäätelökoneessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"