Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruotsalaiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapyörykkäreseptejä on lukematon määrä joka maassa ja koko maailmassa. Ruotsalaiset lihapullat eivät paljon poikkea suomalaisista.

Kuudelle

  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 800 g sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 iso sipuli raastettuna
  • 2 rkl (kukkuraisia) tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Laita korppujauho turpoamaan kermaan 5 minuutiksi ja sekoita sen jälkeen jauhelihaan, samoin suola ja pippuri. Lisää muna, sipuliraaste ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Laita jauhelihataikina jääkaappiin maustumaan 20-30 minuutiksi.

2. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja pyöritä hienoja, pyöreitä lihapyöryköitä. Aseta ne leivinpaperille.

3. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista pyörykät keskilämmöllä. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä. Jos paistat ison erän lihapullia, laita paistetut uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä ne 100-asteisessa uunissa, että ne pysyvät lämpiminä, mutta eivät kuivu.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat