Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa

leipä lamaleipä banaanileipä
Shutterstock
Julkaistu 26.04.2020 07:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lamaleipä on peräisin vuoden 1932 amerikkalaisesta lama-ajan keittokirjasta. Nyt se on noussut uuteen suosioon. Lamaleivän herkullisuuden salaisuus piilee sen sisältämässä maapähkinävoissa.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • n. 0,8 dl sokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • n. 1,2 dl maapähkinävoita

Valmistusohje

Lamaleipä valmistuu näin:

  1. Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi maapähkinävoi.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin tunnin. Tarkista leivän kypsyys jo 45 minuutin kohdalla.
  4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä