Viininlehtikääryleet

Tuoreita viininlehtiä voi olla hankala löytää, mutta niitä löytyy säilöttyinäkin. Tämä viininlehtikääryleresepti tulee Egyptistä.

Neljälle

  • 12 isoa, tuoretta viininlehteä
  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 keltasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli hienoksi silpuksi, silppua persilja. Sekoita lampaanjauhelihaan sipuli, riisi, suola, pippuri, persilja ja tomaattipyree.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä viininlehtiä vedessä ½ minuuttia ja valuta (säilöttyjä lehtiä ei tarvitse keittää). Laita n. 2 rkl jauhelihatäytettä joka lehdelle ja kääri ne ovaaleiksi paketeiksi. Aseta kääryleet tiiviisti, sauma alaspäin, uuninkestävään vuokaan.

3. Kuori ja silppua valkosipuli ja ripottele silppu kääryleiden päälle. Sulata voi ja purista sitruunamehu. Kaada voi, sitruunamehu ja vesi kääryleiden päälle. Paista viininlehtikääryleitä 40-50 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile maustamattoman jugurtin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.