Viininlehtikääryleet
Tuoreita viininlehtiä voi olla hankala löytää, mutta niitä löytyy säilöttyinäkin. Tämä viininlehtikääryleresepti tulee Egyptistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 isoa, tuoretta viininlehteä
- 400 g lampaanjauhelihaa
- ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 keltasipuli
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl silputtua persiljaa
- 2 tl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- maustamatonta jogurttia
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli hienoksi silpuksi, silppua persilja. Sekoita lampaanjauhelihaan sipuli, riisi, suola, pippuri, persilja ja tomaattipyree.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä viininlehtiä vedessä ½ minuuttia ja valuta (säilöttyjä lehtiä ei tarvitse keittää). Laita n. 2 rkl jauhelihatäytettä joka lehdelle ja kääri ne ovaaleiksi paketeiksi. Aseta kääryleet tiiviisti, sauma alaspäin, uuninkestävään vuokaan.
3. Kuori ja silppua valkosipuli ja ripottele silppu kääryleiden päälle. Sulata voi ja purista sitruunamehu. Kaada voi, sitruunamehu ja vesi kääryleiden päälle. Paista viininlehtikääryleitä 40-50 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile maustamattoman jugurtin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti