Lammastilliliha

Tilliliha on perinteistä kotiruokaa. Toisinaan sitä sanotaan myös viillokiksi. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita.

6 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia

Kastike

  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • silputtua tilliä

Etikkaliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g tillinvarsia
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2x2 sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele purjo, sipuli ja porkkanat. Sido mustapippurit, valkopippurit, laakerinlehti ja timjami sideharsoon maustepussiksi.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon liha. Kun vesi kiehahtaa uudelleen, kaada liha lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kattila, pane liha takaisin puhtaaseen kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kun vesi kiehuu, poista vaahto ja lisää kattilaan purjo, sipuli, porkkana ja maustepussi. Keitä lihaa noin tunnin ajan. Tarkista, että se on mureaa. Nosta liha ja maustepussi kattilasta. Keitä lientä kokoon kunnes sitä on 6-7 desilitraa.

3. Kastike: Kiehauta etikkaa, sokeri, tillinvarret ja vesi. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on 1 dl. Siivilöi. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita vehnäjauhot voisulaan. Laimenna lihaliemellä vähän kerrallaan. Nosta kattila takaisin levylle. Lisää etikkaliemi. Lisää liha ja tillisilppu kastikkeeseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.