Lammasvartaat ja inkiväärisipulit

Grillivartaita on aina hauska tarjoilla. Tarjoile vartaita vaihteeksi ihanalta maistuvien inkiväärisipulien kanssa ja lisäksi valkosipulilla maustettua jogurttia, joka helpottaa suun kuumotusta.

Neljälle

  • 300 g lammaspaistia
  • 4 lammasmakkaraa
  • 1 omena
  • suolaa ja valkopippuria

Inkiväärisipulit

  • 12 pikkusipulia
  • reilu pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl omenasiideriviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillitikut likoamaan veteen. Kuori valkosipulit. Sekoita jogurttiin suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Pane viileään tarjoiluun asti. Leikkaa lammaspaisti kuutioiksi ja makkarat suupaloiksi. Lohko omena ja poista siemenet. Pujottele vartaisiin vuorotellen lihaa, makkaraa ja omenaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja penslaa öljyllä.

2. Inkiväärisipulit: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna palko. Kuori pikkusipulit ja paista niitä öljyssä. Sirottele sokeri niiden päälle ja anna sipulien ruskistua koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle viinietikka, suola ja inkivääriraaste, sekoita. Lisää valkosipuli ja chili ja paista vielä hetki. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia.

3. Grillaa vartaat kunnon hehkussa hiiligrillin yllä n. 5 minuuttia puoleltaan. Ritilän pitää olla lähellä hehkua. Tarjoile vartaat inkiväärisipulien ja valkosipulijogurtin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat