Kokonaisena grillattu porsaansisäfilee
Tämä on aivan ihana kesäinen grilliruoka. Possun sisäfilee, joka ei ole kovin rasvainen, kannattaa kypsentää kokonaisena, jolloin sen mehevyys säilyy paremmin. Ihanat lisäkkeet muhivat ohessa foliopaketeissaan, kunhan pidät huolen, että grillin hehku on sopiva.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g porsaan sisäfileetä
- 2 sipulia
- 2 punasipulia
- voita paistamiseen
- 2 omenaa
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- hieman oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Hunajakaramellisointi
- 3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta kajennepippuria tai chilijauhetta
- grillifoliota
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynsi hunajakuorrutusta varten. Sekoita hunajaan inkivääri ja valkosipuli sekä kajenne. Pane sivuun.
2. Revi rosmariininoksista neulaset. Kuori ja suikaloi sipulit. Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi voissa paistinpannussa. Pane omenalohkot mukaan pannulle hetkeksi. Levitä neljä folioarkkia n. 20 x 20 cm työpöydälle ja jaa omenalohkot, rosmariinineulaset ja sipulisuikaleet arkeille. Mausta suolalla ja pippurilla ja tipauta muutama tippa öljyä kullekin. Kääri paketit kiinni.
3. Hiero filee suolalla ja pippurilla. Kääri fileen ohueen päähän hieman foliota. Grillaa fileetä varoen riittävän etäällä hehkusta 20-30 minuuttia. Poista folio kypsyttämisen puolivälissä, jotta filee paistuu kauttaaltaan. Nosta foliopaketit ritilälle. Sivele filee kauttaaltaan hunaja-mausteseoksella, kun paistoaikaa on vain muutama minuutti jäljellä. Anna lihan vetäytyä viitisen minuuttia ennen kuin viipaloit sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku