Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin broilerinmaksasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile terveellistä broilerinmaksasalaattia: vähän hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja paljon proteiinia.

Ainekset

  • 200 g broilerinmaksaa
  • puolikas purjo
  • 2 tomaattia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi lollorosso-, punasikuri- ja friseesalaattia)

Öljy-viinietikkakastike

  • 4 dl rypsi- tai maissiöljyä
  • 1,5 dl punaviinietikkaa
  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 puristettu valkosipulin kynsi
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 1-2 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • valko-ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita kaikki revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa kypsy.

Paista maksat paistinpannulla miedolla lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljy-viinietikkakastiketta ja maksat.

Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana sekaan. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa