Lämmin gazpacho ravunpyrstöjen kanssa
Tämä espanjalainen keitto tarjotaan useimmiten jääkylmänä, mutta ei välttämättä. Siitä tulee huippuhyvää lämpimänäkin kerman ja ravunpyrstöjen kanssa. Alunperin ainekset jauhetaan myllyllä, mutta nykyajan monitoimikonekin ajaa asian. Parasta sopasta tulee, jos se saa kypsyä yön yli viileässä.
Neljälle
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl punaviinietikkaa
- 2 kypsää tomaattia
- 4 dl tomaattimehua
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 punaista chiliä
- 1 nippu persiljaa
- ½dl oliiviöljyä
- 1-2 dl jääkylmää vettä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 1 dl kermaa
- 12 keitettyä ravunpyrstöä
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret ja laita ne viinietikkaan. Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Siisti paprikat, kesäkurpitsa ja sipuli ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Silppua persilja.
2. Laita lionnut leipä, tomaatit, paprikat, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja persilja monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi massaksi. Sekoita joukkoon öljy. Lisää joukkoon jääkylmää vettä vähitellen maistellen, jotta saat toivomasi maun ja paksuuden. Mausta sitten suolalla, pippurilla myllystä ja kajennepipurilla. Pane soppa kypsymään kylmään yön yli.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kermaa, niin että keiton paksuus tuntuu sopivalta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele ravunpyrstöillä tarjoiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa