Kurkkuinen gazpacho
Yllätä ystäväsi valmistamalla maukas gazpacho. Kylmä keitto paranee, kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 tomaattia
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta basilikaa
- 3 dl tomaattimehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tabascoa
Valmistusohje
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paloittele kurkku, paprika, sipulit sekä basilika. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja kaada joukkoon tomaatinmehu sekä öljy ja mausteet. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarkista maku.
Kylmä keitto paranee, kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 120 kcal
Proteiinia 3g (10 E%)
Hiilihydraattia 10g (33 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 7g (53 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (14% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,9g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka