Saksalainen perunasalaatti paahtopaistille

Saksalainen perunasalaatti marinoidaan liemessä ja tarjoillaan haaleana. Tämä maistuu erinomaiselta kylmän, viipaloidun lihan kanssa, tai grilliruoan kera.

Neljälle

  • 800 g kuoriperunoita
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 dl lientä
  • 6 rkl neutraalia öljyä

Tarjoiluun

  • 600 g viipaloitua, grillattua paahtopaistia
  • 1 keltasipuli

Valmistusohje

1. Perunasalaatti: Keitä perunat juuri ja juuri pehmeiksi kuorineen. Kaada pois vesi ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kulhoon. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli, viinietikka, suola, pippuri, liemi ja öljy kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi perunaviipaleille. Kääntele viipaleita varoen.

2. Kuori ja hienonna keltasipuli. Tarjoile perunasalaatti paahtopaistin ja hienonnetun sipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.