Saksalainen perunasalaatti paahtopaistille
Saksalainen perunasalaatti marinoidaan liemessä ja tarjoillaan haaleana. Tämä maistuu erinomaiselta kylmän, viipaloidun lihan kanssa, tai grilliruoan kera.
Neljälle
- 800 g kuoriperunoita
- 1 punasipuli
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 dl lientä
- 6 rkl neutraalia öljyä
Tarjoiluun
- 600 g viipaloitua, grillattua paahtopaistia
- 1 keltasipuli
Valmistusohje
1. Perunasalaatti: Keitä perunat juuri ja juuri pehmeiksi kuorineen. Kaada pois vesi ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kulhoon. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli, viinietikka, suola, pippuri, liemi ja öljy kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi perunaviipaleille. Kääntele viipaleita varoen.
2. Kuori ja hienonna keltasipuli. Tarjoile perunasalaatti paahtopaistin ja hienonnetun sipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku