Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saksalainen perunasalaatti paahtopaistille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saksalainen perunasalaatti marinoidaan liemessä ja tarjoillaan haaleana. Tämä maistuu erinomaiselta kylmän, viipaloidun lihan kanssa, tai grilliruoan kera.

Neljälle

  • 800 g kuoriperunoita
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 dl lientä
  • 6 rkl neutraalia öljyä

Tarjoiluun

  • 600 g viipaloitua, grillattua paahtopaistia
  • 1 keltasipuli

Valmistusohje

1. Perunasalaatti: Keitä perunat juuri ja juuri pehmeiksi kuorineen. Kaada pois vesi ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kulhoon. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli, viinietikka, suola, pippuri, liemi ja öljy kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi perunaviipaleille. Kääntele viipaleita varoen.

2. Kuori ja hienonna keltasipuli. Tarjoile perunasalaatti paahtopaistin ja hienonnetun sipulin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti