Lämmintä kanasalaattia ja porkkanajogurttikastiketta
Edellispäivän aterialta tähteeksi jäänyt keitetty kylmä riisi nopeuttaa huomattavasti päivällisen valmistamista. Myös keitetty kylmä pasta on hyvä vaihtoehto. Lisukkeeksi sopii tuore leipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500g broilerinfileetä
- 2 rkl tandoori-mausteseosta
- öljyä paistamiseen
- 500 g pakastevihannessekoitusta (porkkana-kukkakaali-herne)
- 3 dl keitettyä, kylmää riisiä
- ½ jäävuorisalaatti
- 3 tomaattia
Kastike
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 porkkana
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori porkkana. Leikkaa toinen puoli viipaleiksi ja raasta toinen puoli. Sekoita raaste ja jogurtti. mausta suolalla ja pippurilla ja pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Halkaise tomaatit, poista niiden sisus ja leikkaa ne suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi salaatti.
2. Suikaloi broilerifileet. Kuumenna öljy pannulla, lisää tandoori-mauste ja suikaleet ja paista noin 4 minuuttia välillä ravistaen, jotta suikaleet ruskistuvat kauttaaltaan. Pidä broilerisuikaleet lämpiminä. Kuullota kasvikset ja riisi pannulla.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Annostele päälle kuullotetut kasvikset ja broilerisuikaleet. Tarjoa porkkanajogurttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku