Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmintä kanasalaattia ja porkkanajogurttikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Edellispäivän aterialta tähteeksi jäänyt keitetty kylmä riisi nopeuttaa huomattavasti päivällisen valmistamista. Myös keitetty kylmä pasta on hyvä vaihtoehto. Lisukkeeksi sopii tuore leipä.

4 annosta

  • 500g broilerinfileetä
  • 2 rkl tandoori-mausteseosta
  • öljyä paistamiseen
  • 500 g pakastevihannessekoitusta (porkkana-kukkakaali-herne)
  • 3 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • ½ jäävuorisalaatti
  • 3 tomaattia

Kastike

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 porkkana
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkana. Leikkaa toinen puoli viipaleiksi ja raasta toinen puoli. Sekoita raaste ja jogurtti. mausta suolalla ja pippurilla ja pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Halkaise tomaatit, poista niiden sisus ja leikkaa ne suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi salaatti.

2. Suikaloi broilerifileet. Kuumenna öljy pannulla, lisää tandoori-mauste ja suikaleet ja paista noin 4 minuuttia välillä ravistaen, jotta suikaleet ruskistuvat kauttaaltaan. Pidä broilerisuikaleet lämpiminä. Kuullota kasvikset ja riisi pannulla.

3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Annostele päälle kuullotetut kasvikset ja broilerisuikaleet. Tarjoa porkkanajogurttikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti