Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pastasalaatti ja homejuustokastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kiehtovatko erilaiset ja jännittävät maut? Broileri, pekoni, päärynä ja paahdetut mantelit saavat seurakseen herkullisen italialaisen punahomejuustokastikkeen. Kastikkeen valmistuksessa tarvitset tehosekoitinta.

4 annosta

  • 2 dl pastaa, esim. torlioonipastaa
  • 300 g broilerinfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 150 g salaattisekoitusta
  • 1 päärynä
  • 1 punasipuli
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 150 g punahomejuustoa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä. Kuori ja viipaloi punasipuli. Poista päärynästä siemenkota ja viipaloi hedelmä. Paahda mantelit paistinpannulla. Paista broileri ja pekoni. Nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

2. Leikkaa juustosta reunat ja kuutioi se. Sekoita juustokuutiot ja maito tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita pastan joukkoon.

3. Annostele salaatti syvien lautasten pohjalle ja asettele päälle kermainen pasta, broilerinfileet, pekoni, punasipuli, mantelit ja päärynä.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti