Pastasalaatti ja homejuustokastike

Kiehtovatko erilaiset ja jännittävät maut? Broileri, pekoni, päärynä ja paahdetut mantelit saavat seurakseen herkullisen italialaisen punahomejuustokastikkeen. Kastikkeen valmistuksessa tarvitset tehosekoitinta.

4 annosta

  • 2 dl pastaa, esim. torlioonipastaa
  • 300 g broilerinfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 150 g salaattisekoitusta
  • 1 päärynä
  • 1 punasipuli
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 150 g punahomejuustoa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä. Kuori ja viipaloi punasipuli. Poista päärynästä siemenkota ja viipaloi hedelmä. Paahda mantelit paistinpannulla. Paista broileri ja pekoni. Nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

2. Leikkaa juustosta reunat ja kuutioi se. Sekoita juustokuutiot ja maito tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita pastan joukkoon.

3. Annostele salaatti syvien lautasten pohjalle ja asettele päälle kermainen pasta, broilerinfileet, pekoni, punasipuli, mantelit ja päärynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.