Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämpimät kerrosleivät juusto-kinkkutäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden leipien tekoon tarvitset voileipägrillin tai vohveliraudan. Leipien voideltu puoli pitää olla ulospäin, niin että voi antaa niille rapean, kullanruskean pinnan. Tarjoile välipalana, lounaaksi tai iltapalaksi olutlasillisen kera.

Kuudelle

  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 6 viipaletta keittokinkkua
  • 6 ananasrengasta
  • 6 paksua juustoviipaletta
  • 6 ohutta tomaattiviipaletta
  • sinappia
  • voita tai voileipämargariinia

Valmistusohje

1. Voitele leivät ohuelti. Laita kuusi viipaletta voi/leivinpaperille voideltu puoli alapäin. Levitä leiville sinappia.

2. Jaa leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat, juusto- ja tomaattisiivut. Nosta päälle toiset leipäviipaleet, nyt voideltu puoli ylöspäin.

3. Grillaa leipiä voileipägrillissä tai vohveliraudalla 4-5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniinvärisiä ja juusto on sulanut. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Toast