Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruotsalaiset lihavoileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä lihavoileivät olivat ravintoloiden kestosuosikki 1950-luvulla - ja hyvältä ne maistuvat edelleenkin! Tarjoa alkuruokana tai pienenä iltapalana.

4 annosta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 40 g voita
  • 4 siivua häränfileetä, à 90 g
  • 1 kiinteä tomaatti
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl vastaraastettua piparjuurta
  • 250 g salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja paista leivät voissa.

2. Leikkaa tomaatti neljäksi viipaleeksi ja paista tai grillaa viipaleet nopeasti kuumalla pannulla. Paista tai grillaa häränfileet medium-kypsiksi noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta neljä paistettua leipäviipaletta omille lautasilleen. Pane kullekin leivälle siivu häränfileetä.

3. Voitele filee dijonsinpilla, nosta päälle tomaattiviipale ja viimeistele piparjuuriraasteella. Nosta päälle leipäviipale. Tarjoa erilaisten salaatinlehtien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä