Ruotsalaiset lihavoileivät

Nämä lihavoileivät olivat ravintoloiden kestosuosikki 1950-luvulla - ja hyvältä ne maistuvat edelleenkin! Tarjoa alkuruokana tai pienenä iltapalana.

4 annosta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 40 g voita
  • 4 siivua häränfileetä, à 90 g
  • 1 kiinteä tomaatti
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl vastaraastettua piparjuurta
  • 250 g salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja paista leivät voissa.

2. Leikkaa tomaatti neljäksi viipaleeksi ja paista tai grillaa viipaleet nopeasti kuumalla pannulla. Paista tai grillaa häränfileet medium-kypsiksi noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta neljä paistettua leipäviipaletta omille lautasilleen. Pane kullekin leivälle siivu häränfileetä.

3. Voitele filee dijonsinpilla, nosta päälle tomaattiviipale ja viimeistele piparjuuriraasteella. Nosta päälle leipäviipale. Tarjoa erilaisten salaatinlehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!