Ruotsalaiset lihavoileivät
Nämä lihavoileivät olivat ravintoloiden kestosuosikki 1950-luvulla - ja hyvältä ne maistuvat edelleenkin! Tarjoa alkuruokana tai pienenä iltapalana.
4 annosta
- 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 40 g voita
- 4 siivua häränfileetä, à 90 g
- 1 kiinteä tomaatti
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 dl vastaraastettua piparjuurta
- 250 g salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja paista leivät voissa.
2. Leikkaa tomaatti neljäksi viipaleeksi ja paista tai grillaa viipaleet nopeasti kuumalla pannulla. Paista tai grillaa häränfileet medium-kypsiksi noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta neljä paistettua leipäviipaletta omille lautasilleen. Pane kullekin leivälle siivu häränfileetä.
3. Voitele filee dijonsinpilla, nosta päälle tomaattiviipale ja viimeistele piparjuuriraasteella. Nosta päälle leipäviipale. Tarjoa erilaisten salaatinlehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka