Valkosipulibroileri kantarellien kera

Kantarellisesonki on yleensä lyhyt ja silloin kullankeltaisista sienistä nautitaan. Kokeilepa valkosipulin ja broilerin kera.

Neljälle

  • 1 iso tuore broileri
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 250 g tuoreita kantarelleja
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Täyte

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 varsiselleriä

Valmistusohje

1. Täyte: Murenna leipäviipaleet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Perkaa sellerinvarret ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja selleri voissa ja sekoita leivänmuruihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broileri sekä sisältä että ulkoa. Hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Täytä broileri edellisellä täytteellä ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kuori ja purista valkosipulinkynsi öljyyn. Hienonna persilja ja sekoita valkosipuliöljyyn. Voitele broileri seoksella ja nosta uuniin, paista tunti ja 10 minuuttia. Broilerin reiteen pistettäessä lihanesteen tulee olla kirkasta ja väritöntä.

3. Harjaa kantarellit ja pieni ne. Viipaloi pekoni. Laita kummatkin kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut sienistä. Jatka paistamista, kunnes pekoni on kauniinruskeaa. Sirottele sieni-pekoniseoksen päälle persiljasilppua ja kaada broilerin päälle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.