Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenafileet sienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylellinen lämmin voileipä, jonka voit tarjoilla salaatin kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä
  • 2 omenaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • suolaa ja pippuria

Muhennos

  • 400 g herkkusieniä, viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl naudanlientä
  • noin 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • hieman soijaa
  • 5 cl konjakkia tai sherryä

Valmistusohje

1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja kerma. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää konjakki tai sherry.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Paista leivät voissa nopeasti rapeiksi. Laita vadille.

3. Paista omenaviipaleet ja laita leiville. Mausta lihat ja paista ne 2-3 minuuttia molemmin puolin, laita leiville. Kaada päälle sienimuhennosta.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä