Lankkupihvi ja rosmariiniperunat
Lankkupihvi ja rosmariiniperunat selättää isommankin nälän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 pkt / 800 g lankkupihviä
Rosmariiniperunat
- 500 g uusia perunoita
- 50 g voisulaa
- 2 oksaa rosmariinia
- 1 tl suolaa
Maustevoi
- 250 g voita
- 1 punasipuli
- 1 dl punaviinietikkaa
- puolikas pnt persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl suolaa
- 2 cl konjakkia tai viskiä
- mustapippuria
Valmistusohje
Kaavi maustemarina pinnalta pois ja nosta pihvi grilliin. Paista n. 2-3 min per puoli ja käännä. Tarkista pihvin kypsyys ja herkuttele maustevoin kera.
Keitä perunat napakan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan hienonnettu tuore rosmariini ja suola.
Tikuta perunat vartaisiin ja valele niihin maustettua voisulaa. Laita vartaat grilliin ja anna paahtua hetken aikaa.
Ota voi huoneen lämpöön ja anna sen pehmetä.
Hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa se kattilassa. Kun sipuli on pehmennyt lisää etikka ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes neste on täysin haihtunut.
Sekoita kulhossa voi, sipulit, hienonnettu persilja, mausteet sekä konjakki.
Sekoita tasaiseksi ja lusikoi sitä tuorekelmun päälle. Rullaa siitä tankoja ja pakasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka