Lankkupihvi riisisalaatilla

Lankkupihvi kuuluu kesään! Maukasta ja helppoa ruokaa, josta kaikki pitävät. Tarjoile mielellään ruokaisan riisisalaatin kanssa, johon tulee herneitä ja maissia, tai jos haluat siitä eksoottisemman, lisää banaaneja, kookoshiutaleita ja rusinoita.

Neljälle

  • 1 porsaan lankkupihvi

Marinadi

  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta jauhettua inkivääriä

Salaatti

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 prk maissia, n. 200 g
  • 125 g pakasteherneitä

Kastike

  • maustamatonta jogurttia
  • currya

Valmistusohje

1. Laita lankkupihvi muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se pussiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kääntele pussia välillä.

2. Valuta liha, tee kamaraan pari viiltoa.

3. Grillaa hiljalleen kunnes liha on kypsää, penslaa välillä marinadilla ja käännä.

4. Sekoita salaatti ja kastike, tarjoile lankkupihvin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.