Lankkupihvi riisisalaatilla
Lankkupihvi kuuluu kesään! Maukasta ja helppoa ruokaa, josta kaikki pitävät. Tarjoile mielellään ruokaisan riisisalaatin kanssa, johon tulee herneitä ja maissia, tai jos haluat siitä eksoottisemman, lisää banaaneja, kookoshiutaleita ja rusinoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 porsaan lankkupihvi
Marinadi
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
Salaatti
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 prk maissia, n. 200 g
- 125 g pakasteherneitä
Kastike
- maustamatonta jogurttia
- currya
Valmistusohje
1. Laita lankkupihvi muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se pussiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kääntele pussia välillä.
2. Valuta liha, tee kamaraan pari viiltoa.
3. Grillaa hiljalleen kunnes liha on kypsää, penslaa välillä marinadilla ja käännä.
4. Sekoita salaatti ja kastike, tarjoile lankkupihvin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka