Soijabroileri
Soija ja inkivääri antavat broilerille aasialaisen säväyksen. Voimista sävyä vielä tarjoilemalla lisäkkeenä jasmiiniriisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
Kastike
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1/4 dl kiinalaista soijaa
- ½ dl kanalientä
- 1/4 dl rypsiöljyä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2 tl fariinisokeria
Lisäksi
- salaattia
- viipaloitu ananas
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla ja laita ne uunivuokaan.
2. Sekoita kastike, penslaa lihapalat sillä ja kaada loput vuokaan niiden päälle.
3. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Penslaa paistoliemellä lihoja silloin tällöin. Vihersalaatti, johon on sekoitettu ananasviipaleita sopii hyvin lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi