Tandoorireidet savipadassa
Intiassa ruoka laitetaan usein tandoori-saviuunissa. Jotta saisimme samankaltaista makua tähän ruokaan, se valmistetaan ensin savipadassa ja grillataan sitten uunissa. Mutta ensin marinointiin menee 4 tuntia. Ruoka vaatii siis hieman puuhastelua, mutta on vaivan väärti. Tarjoile riisin, vihannesten ja leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 kalkkunan koipireittä
- 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
- 1 tl suolaa
- 1 ½ rkl punaista chiliä
- 1 rkl garam masalaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 osa keltaista elintarvikeväriä
- 2 osaa punaista elintarvikeväriä
- savipata
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti. Laita lihat marinadiin 4 tunniksi.
2. Laita savipata veteen 10 minuutiksi. Laita kalkkunat pataan ja laita pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna padan p0aistua n. 1 ½ tuntia. Näin pitkälle ruokalajin voi valmistella etukäteen.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Penslaa kalkkunapalat öljytilkalla ja grillaa niitä 3 minuuttia molemmilta puolilta niin että ne saavat kunnolla väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka