Lanttugratiinia, tomaattia ja basilikaa
Lantusta voi tehdä muutakin kuin lanttulaatikkoa. Hieman mausteisen makunsa ansiosta se sopii erinomaisesti tähän välimerelliseen juuresgratiiniin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 lanttu
- 6 perunaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 15 kirsikkatomaattia
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa lanttu ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi basilikan lehdet. Lado juuresviipaleet kerroksittain uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria sekä puolet basilikasta.
2. Sekoita kerma, maito ja sinappi ja kaada juuresviipaleiden päälle. Paista gratiinia noin 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista ja levitä sen pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle myös juustoraaste ja loppu basilika. Jatka gratinoimista vielä 10 minuuttia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka