Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Balsamicossa haudutetut punajuuret ja tuoretta mozzarellajuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moniin erilaisiin ruokiin soveltuva punajuuri sopii täydelliseti tuoreen mozzarellajuuston kanssa.

Ainekset

  • 20 pientä punajuurta
  • 1-2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • 2 kpl tuoretta mozzarella-juustopalloa vedessä
  • rucolaa

Valmistusohje

Pese punajuuret huolellisesti mullasta, kuivaa. Kuori punajuuret, jos ne ovat isoja ja paksukuorisia.Leikkaa punajuuret puoliksi tai halutessasi neljään osaan. Nosta foliopaperin päälle uunipellille. Ripottele punajuurien päälle balsamiviinietikkaa, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 220-asteiseen uuniin. Paista 20-25 minuuttia.

Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä. Nostele punajuuret foliopaketista lautaselle ja pirskottele foliosta kastiketta päälle.

Poista vesi juustosta. Revi juustopallosta suikaleita punajuurien päälle. Halutessasi nostele päälle rucolaa antamaan ruokaisuutta. Mausta pinta vielä mustapippurilla ja tarkista suola. Herkuttele paahdetun maalaisleivän kanssa

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret