Balsamicossa haudutetut punajuuret ja tuoretta mozzarellajuustoa
Moniin erilaisiin ruokiin soveltuva punajuuri sopii täydelliseti tuoreen mozzarellajuuston kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 20 pientä punajuurta
- 1-2 dl balsamiviinietikkaa
- 2-3 rkl voita
- mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
- 2 kpl tuoretta mozzarella-juustopalloa vedessä
- rucolaa
Valmistusohje
Pese punajuuret huolellisesti mullasta, kuivaa. Kuori punajuuret, jos ne ovat isoja ja paksukuorisia.Leikkaa punajuuret puoliksi tai halutessasi neljään osaan. Nosta foliopaperin päälle uunipellille. Ripottele punajuurien päälle balsamiviinietikkaa, voinokareet, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 220-asteiseen uuniin. Paista 20-25 minuuttia.
Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä. Nostele punajuuret foliopaketista lautaselle ja pirskottele foliosta kastiketta päälle.
Poista vesi juustosta. Revi juustopallosta suikaleita punajuurien päälle. Halutessasi nostele päälle rucolaa antamaan ruokaisuutta. Mausta pinta vielä mustapippurilla ja tarkista suola. Herkuttele paahdetun maalaisleivän kanssa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"