Lanttulaatikko
Lanttulaatikko kuuluu ehdottomasti joulupöytään, sillä se maistuu herkulliselta niin kinkun kuin muunkin sianlihan kanssa. Se on myös hyvä vaihtoehto kasvissyöjälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 isoa lanttua
- 5 dl vettä
- 50 g tuoretta, vaaleaa leipää murennettuna
- 1 3/4 dl lämmintä maitoa
- 25 g voita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- ½ tl valkopippuria
- 3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 2 vatkattua munaa
- 2 rkl kevyesti paahdettuja leivänmuruja
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Paloittele lantut ja keitä palat vedessä täysin pehmeiksi. Sekoita kulhossa murennettu tuore leipä ja lämmin maito. Peitä ja jätä turpoamaan.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta lantut huolella. Sekoita joukkoon leipä-maitoseos, 25 grammaa voita, siirappi, mausteet ja munat sekä loppu keitinvesi.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle paahdetut leivänmurut. Leikkaa voista laatikon päälle nokareita ja kypsennä uunissa reilu tunti tai kunnes laatikko on väriltään kullanruskeaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa