Lanttulaatikko

Lanttulaatikko kuuluu ehdottomasti joulupöytään, sillä se maistuu herkulliselta niin kinkun kuin muunkin sianlihan kanssa. Se on myös hyvä vaihtoehto kasvissyöjälle.

4 annosta

  • 2 isoa lanttua
  • 5 dl vettä
  • 50 g tuoretta, vaaleaa leipää murennettuna
  • 1 3/4 dl lämmintä maitoa
  • 25 g voita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • ½ tl valkopippuria
  • 3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 vatkattua munaa
  • 2 rkl kevyesti paahdettuja leivänmuruja
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Paloittele lantut ja keitä palat vedessä täysin pehmeiksi. Sekoita kulhossa murennettu tuore leipä ja lämmin maito. Peitä ja jätä turpoamaan.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta lantut huolella. Sekoita joukkoon leipä-maitoseos, 25 grammaa voita, siirappi, mausteet ja munat sekä loppu keitinvesi.

3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle paahdetut leivänmurut. Leikkaa voista laatikon päälle nokareita ja kypsennä uunissa reilu tunti tai kunnes laatikko on väriltään kullanruskeaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!