Perunakakkuset
Puolukkasurvos ja paistettu porsaanliha tai pekoni kuuluvat samaan pöytään perunakakkusten kanssa. Täysin toisenlaisen makuelämyksen tuo omenasose.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 1 litra hienoksi raastettua perunaa
- 1 iso sipuli
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 140 g pekonia
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Purista perunaraasteesta pois mahdollisimman paljon vettä. Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa munat. Sekoita perunaraaste, sipuli, fenkolinsiemenet, jauhot, suola ja pippuri huolellisesti suuressa kulhossa.
2. Kuumenna voi paistinpannulla. Ota taikinasta nokareita (2 rkl) ja muotoile ne litteiksi kakkusiksi. Paista kakkusia keskilämmöllä molemmilta puolilta 3 minuuttia niin, että ne ovat kokonaan kypsiä. Älä anna kakkusten jäähtyä ennen tarjoilua.
3. Pane pekoni kylmälle paistinpannulle. Paista pekoni omassa rasvassaan ja nosta sitten imeytymään talouspaperin päälle. Tarjoa pekoni ja puolukkasurvos perunakakkusten lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku