Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunakakkuset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puolukkasurvos ja paistettu porsaanliha tai pekoni kuuluvat samaan pöytään perunakakkusten kanssa. Täysin toisenlaisen makuelämyksen tuo omenasose.

4 annosta

  • 1 litra hienoksi raastettua perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 140 g pekonia
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Purista perunaraasteesta pois mahdollisimman paljon vettä. Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa munat. Sekoita perunaraaste, sipuli, fenkolinsiemenet, jauhot, suola ja pippuri huolellisesti suuressa kulhossa.

2. Kuumenna voi paistinpannulla. Ota taikinasta nokareita (2 rkl) ja muotoile ne litteiksi kakkusiksi. Paista kakkusia keskilämmöllä molemmilta puolilta 3 minuuttia niin, että ne ovat kokonaan kypsiä. Älä anna kakkusten jäähtyä ennen tarjoilua.

3. Pane pekoni kylmälle paistinpannulle. Paista pekoni omassa rasvassaan ja nosta sitten imeytymään talouspaperin päälle. Tarjoa pekoni ja puolukkasurvos perunakakkusten lisänä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku