Lanttu-porkkanalaatikko
Lanttulaatikko on joulukinkun perinteinen lisuke. Lanttulaatikkoa kannattaa toki valmistaa muulloinkin kuin jouluna, sillä se täydentää mainiosti erilaisia liharuokia. Jos kinkun paistolientä ei ole saatavilla, suolalla maustettu vesi käy yhtä hyvin. Lanttulaatikkoa voi myös pakastaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 900 g lanttua
- 100 g porkkanaa
- 4 dl kinkun paistolientä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuohukermaa
- 1½ rkl siirappia
- 1/4 tl inkivääriä
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 1 muna
- 2 rkl voita
- 2 rkl korppujauhoja
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuutioi lantut ja porkkanat ja keitä ne kinkun paistoliemessä pehmeiksi. Soseuta keitetyt lanttu- ja porkkanakuutiot.
2. Sekoita vehnäjauhot ja kerma. Lisää joukkoon muna, siirappi ja mausteet ja sekoita lanttu-porkkanasoseeseen.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele korppujauhot päälle tasaisesti. Lisää päälle voinokareita ja kypsennä 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa