Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lanttu-porkkanalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lanttulaatikko on joulukinkun perinteinen lisuke. Lanttulaatikkoa kannattaa toki valmistaa muulloinkin kuin jouluna, sillä se täydentää mainiosti erilaisia liharuokia. Jos kinkun paistolientä ei ole saatavilla, suolalla maustettu vesi käy yhtä hyvin. Lanttulaatikkoa voi myös pakastaa.

4 annosta

  • 900 g lanttua
  • 100 g porkkanaa
  • 4 dl kinkun paistolientä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ rkl siirappia
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1 muna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuutioi lantut ja porkkanat ja keitä ne kinkun paistoliemessä pehmeiksi. Soseuta keitetyt lanttu- ja porkkanakuutiot.

2. Sekoita vehnäjauhot ja kerma. Lisää joukkoon muna, siirappi ja mausteet ja sekoita lanttu-porkkanasoseeseen.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele korppujauhot päälle tasaisesti. Lisää päälle voinokareita ja kypsennä 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot