Lapinlaatikko
Poronkäristys on todellinen pakastealtaan piilotettu herkku. Se on makoisaa sipulin ja kantarellien kanssa. Voit myös käyttää muita sieniä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdelle
- 1 pkt pakastettua poronkäristystä (n. 200 g)
- voita
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 prk kantarelleja, tai 150 g tuoreita
- 1 kananmuna
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista poronkäristys paistinpannussa voissa kunnes se saa väriä. Mausta ja laita käristys kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Paista sipulit ja valutetut kantarellit ja laita vuokaan.
3. Vatkaa muna ja kerma, mausta kevyesti ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan