Pyttipannu munankeltuaisten kera
Käytä mitä tahansa lihaa, jota on jäänyt yli edelliseltä aterialta, tai osta pakastettua poronkäristystä pyttipannuun. Anna jokaisen ruokailijan itse maustaa annoksensa keltuaisella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 keltasipulia, kuutioituina
- 1 kesäkurpitsa, kuutioituna
- n. 350 g lihaa, kuutioituna
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- paprikajauhetta
- 1 rasia vihanneskrassia
- 4-5 munankeltuaista
- voita tai öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat. Paista ne hitaasti pehmeiksi voissa tai rapsiöljyssä. Paista sitten sipuli ja kesäkurpitsa.
2. Sekoita paistetut ainekset ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Pidä kuumana.
3. Paista viimeiseksi lihat ja kääntele mukaan perunasekoitukseen. Mausta mustapippurilla ja ripottele päälle krassia. Tarjoile munankeltuaiset pyttipannun kanssa kuoristaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka