Kim Mikkolan Poro XO
Keittiömestari Kim Mikkola valmisti tämän pororuoan Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ainekset
- 400 g poron käristystä
- 1 shalottisipuli
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 peukalon verran inkivääriä
- 50 g pekonia
Lisäksi
- 2 rkl korealaista chilihiutaletta (farmers heat, gochugaru)
- 1 tl sichuanin pippuria
- 0,5 dl ruskeaa sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kim Mikkolan pororuoka valmistuu näin:
1. vaihe
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Levitä poronkäristys leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti lämmenneeseen uuniin. Anna poron kypsyä ja kuivua n. 2 tuntia. (Halutessasi voit savustaa "kuivaa" käryä). Paista pekoni pannulla. Säästä rasva.
2. vaihe
Poron ollessa uunissa, on aika kuoria ja kuutioida (brunoise) shalotti, inkivääri, valkosipuli. (Halutessasi, voit myös käyttää tehosekoitinta - lisää tällöin myös öljy ja mausteet mukaan). Kuutioi pekoni.
3. vaihe
Poro, mausteet ja öljy tehosekoittimessa keskenään sekaisin. Kaada seos kattilaan. Lisää rasva pekonien paistamisesta. Lisää poro. Anna hautua 1-2h (voi myös hauduttaa pidempään)
4. vaihe
Mittaa 300g riisiä. Huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Mittaa kattilaan 400g vettä. Lisää huuhdeltu riisi. Kannen alla hiljalleen "hymyillen" n. 7-10min. Ota riisi pois lämmöltä ja anna vetäytyä. Älä sekoita.
5. vaihe
Annostele riisi kulhoon. XO-kastike niskaan. Paistettu kananmuna päälle, hieman leikattua kevätsipulia.
Thank me later! <3
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku