Poronkäristys sienten ja punasipulin kera
Ennen poronkäristystä varten höylättiin pieniä siivuja kuivatusta poronlavasta. Nykyään poronkäristystä saa pieninä, käytännöllisinä paketteina kauppojen pakastealtaasta. Hyviä sieniä poron kera ovat suppilovahverot, haperot tai tatit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 600 g pakastettua poronkäristystä
- 2 punasipulia
- 2 rkl voita
- 1 litra tuoreita sieniä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 lihaliemikuutio
- suolaa
- pippuria
- 600 g puikulaperunoita, kuorineen keitettyjä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja paista ½ ruokalusikallisessa voita. Puhdista sienet ja leikkaa isoiksi paloiksi, ruskista ½ ruokalusikallisessa voita.
2. Sekoita sienet ja ¼ sipulista. Keitä sieni-sipulisekoitus kermassa, murusta joukkoon liemikuutio.
3. Ruskista poronkäristys kuumalla pannulla 3-4 erässä lopussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile poronkäristys, sieni-sipulisekoitus ja loput sipulista pienissä kasoissa pituussuuntaan halkaistujen, keitettyjen puikulaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku