Poronkäristyspata herkkusienten kera

Tässä on makua pohjoisesta - ja vähän muualtakin.

Neljälle

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 1 keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, paista voissa. Puhdista ja paloittele sienet, ruskista voissa.

2. Sekoita sienet ja sipuli sekä kerma, kuumenna kiehuvaksi, lisää liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys erissä kuumalla pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada poronkäristys sieniseokseen soijan kera. Anna porista hetki.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.