Rieskakääröjä kinkku-kalkkunatäytteellä
Amerikasta tuli wrap, mutta meillähän on tehty wrappeja iät ja ajat lapinrieskasta käärimällä erilaisia liha-, kala- tai juustotäytteitä niihin. Mahdottoman hyvää retkiruokaa, mutta käy alku- tai välipalanakin.
Neljälle
- 4 isoa lapinrieskaa
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 4 viipaletta savukalkkunaa
- 1/4 kerä jäävuorisalaattia
- 1 porkkana
- 2 tomaattia
- 1/4 purjoa
Kastike
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi, ryöppää nopeasti suolavedessä ja jäähdytä. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Suikaloi salaatti ja purjo ja sekoita ne kastikkeeseen. Viipaloi tomaatit.
2. Levitä rieskat työpöydälle. Aseta kinkku- ja kalkkunaviipale rieskan toiselle puolikkaalle. Jaa salaattiseos, porkkanatikut ja tomaattisiivut niiden päälle. Kääri täytetystä päästä lähtien tiukaksi rullaksi.
3.Retkelle kääri rullat yksitellen paperiin. Kotona syötäväksi leikkaa rullat vinottain kahtia ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka