Pasticcio
Pasticcio on Kreikan vastaus lasagnelle. Ruokalaji koostuu pastasta, jauhelihakastikkeesta ja valkokastikkeesta kerroksittain vuoassa, ja ruoka kypsennetään uunissa. Viinin voi korvata miedolla liemellä.
Neljälle
- 500 g pennepastaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lihakastikkeeseen
- 600 g lampaanjauhelihaa
- 2 keltasipulia
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ tl timjamia
- ½ tl rosmariinia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 reilu rkl voita
Kastike
- 50 g voita
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl juustoraastetta
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, leikkaa tomaatit hieman pienemmiksi paloiksi, säästä tomaattiliemi. Paista sipuli, mutta älä ruskista, padassa, lisää valkosipuli ja sekoita. Lisää jauheliha, paista käännellen puuhaarukalla jotta liha murustuu ja ruskistuu kunnolla.
2. Lisää tomaatit ja tomaattiliemi, viini/liemi, timjami, rosmariini ja paprika, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaiken kiehua hiljalleen 30 minuuttia ilman kantta, tarvittaessa lisää viiniä tai lientä, jotta kastike ei täysin kuivu kokoon. Keitä pastaa pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa lukee. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja anna paistua pari minuuttia ilman että suurus saa väriä. Lisää maito vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta ½ tl suolaa, jauhetulla muskotilla sekä vastajauhetulla pippurilla.
4. Voitele uuninkestävä vuoka. Täytä vuoka kerroksittain pastalla, juustolla ja lihakastikkeella. Vatkaa munat, sekoita kastikkeeseen ja kaada kastike päällimmäiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku